Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) sRektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, TRT Çukurova Radyosunda yayınlanan “Genç Yaşam” programına konuk oldu. Rektör Uzun, program sunucusu Muhammet Kalem’in OKÜ’ye ilişkin sorularını yanıtladı.
Üniversitelerde elde edilen bilginin sanayi kuruluşlarında geliştirilmesini amaçlayan ve OKÜ ile Kadirli Organize Sanayi Bölgesi arasında imzalanan iş birliğine dair konuşan Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun, “Bu tür iş birliklerini çok önemsiyoruz. Özellikle gençlerimizin üniversitemizde almış oldukları teorik bilginin uygulama ile buluşmasını sağlıyoruz. Üniversitede kazanılmış olan kaliteli bilgi onu destekleyen uygulama becerileri ile bir arada olduğunda daha değerli olur. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi olarak sanayi firmaları ile yakın ilişkilerimiz bulunuyor. Bizim de temel amacımız mezunlarımızı sanayi sektöründe ve trtdünyanın her yerinde çalışma kapasitesine sahip birer mezunlar olarak üniversitemizden uğurlamak. Bu amaçla da çok sayıda iş birliği anlaşması yaptık. Hem Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi hem de Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi ile yakın ilişkilerimiz devam ediyor.
Sanayi sektörünün beklentileri var, özellikle kaliteli iş gücü, iyi eğitim görmüş, kendilerine fayda ve katma değer sağlayacak iş gücüne ihtiyaçları bulunuyor. Bu iş gücüne ihtiyaç da sürekli nitelik değiştiriyor. Dünyada hızlı bir değişim süreci yaşanıyor. Dijitalleşme baş döndürücü boyutlarda gelişiyor. Bu nedenle biz de teorik bilgilerimizi geliştiriyoruz aynı zamanda uygulama noktasında firmalarla yakın iş birliği içerisinde bu gelişmeleri izliyoruz ve mezunlarımızın da bu gelişmelerden yabancı kalmamalarını istiyoruz. Hem sanayi sektöründe kaliteli işgücünün istihdam edilmesini sağlıyor hem de üniversitelerde yetişen bu iş gücünün sanayi ile yakın ilişki içerisinde yeni bir boyut kazanmasını sağlamış oluyoruz." dedi.
Üniversite sınavına hazırlanan gençlere de seslenen Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun, “Genç arkadaşlara tavsiyem öncelikle kendi geleceklerini, kariyerlerini kendi beklentileri ve yeteneklerinin farkında olarak planlamaları. İnsan ancak sevdiği mesleği daha başarılı bir biçimde yapıyor. Araştırmalar da bunu ortaya çıkarmış durumda. Bunun yanında ülkemizin ve dünyanın istihdam olanakları da önemli meslek seçiminde. Hangi meslek gelecekte ne kadar değerli veya ne kadar geçerli olacak bunun üzerinde de daha fütüristtik bir bakış açısıyla yaklaşabilirler. Bilişim ve yazılım yine endüstriyel tasarım bu alanlar oldukça popüler ve ilerde de geçerli olabilecek alanlar." dedi.
OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nin bilimsel çalışmalarını yakından takip ederek iş birliği çalışmalarının tanıtımı hususunda destek olan TRT Çukurova Radyosu'na teşekkür etti.
OKÜ